5 מתכונים לעוגיות סופר טעימות

cookies

תמיד צריך שיהיו עוגיות בבית. הן טעימות, נשמרות היטב מספר ימים לאחר האפייה, ונהדרות לאירוח.

לכן כל אחד צריך שיהיה לו מאגר מתכוני עוגיות אותן הוא מכין בכל פעם שמגיע מישהו להתארח או שפשוט מתחשק לאכול משהו מתוק.

בכתבה הזו אספנו עבורכם 5 מתכונים מצוינים, יחסית פשוטים וסופר טעימים.

עוגיות שוקולד פאדג'יות

העוגיות האלו תמיד מצליחות. העוגיות האלו תמיד נחטפות ורגע לאחר האפיה כבר לא נשאר מהן פירור. העוגיות האלו הן מושלמות.

מצרכים ל20-25 עוגיות:

  • 125 גרם שוקולד מריר מומס
  • 125 גרם חמאה רכה
  • 75 גרם סוכר חום דמררה
  • 50 גרם סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה קרה
  • 150 גרם קמח לבן
  • 30 גרם קקאו
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 150 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל170 מעלות
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד חמאה, סוכר לבן וסוכר חום עד לקבלת תערובת אוורירית ותפוחה. מוסיפים פנימה את השוקולד המומס ומערבלים יחד עד שהעיסה אחידה.
  • מוסיפים תמצית וניל וביצה ומערבלים שוב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מנפים לתוך התערובת את הקמח, הקקאו וסודה לשתייה, מוסיפים מלח ושוקולד קצוץ ומערבלים יחד עיבוד מהיר וקצר ככל האפשר, רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  • בעזרת 2 כפיות יוצרים כדורים ומסדרים אותם על גבי תבנית שמרופדת בנייר אפיה במרווחים.
  • אופים במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים אך עדיין רכות במרכז.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • זוללים!!!

המתכון המושלם הזה לקוח מהבלוג של נטלי לוין, שנקרא עוגיו.נט, מומלץ בחום לשוטט בבלוג שלה ולמצוא שם עוד הרבה מאוד מתכונים שווים.

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

מי לא מכיר את הסיטואציה בה מגיעים אורחים אשר שומרים על הפרדה בין בשר לחלב אבל מתים להישאר לקפה ועוגייה שלאחר האוכל?

בדיוק לשם כך יש את עוגיות השוקולד צ'יפס הטבעוניות האלו. ההכנה מאוד פשוטה והתוצאה לא פחות ממושלמת.

מצרכים:

  • 260 גרם קמח רגיל (2 כוסות פחות כף אחת)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גרם פצפוצי שוקולד (כוס ורבע)
  • 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
  • 100 גרם סוכר חום בהיר או כהה (חצי כוס)
  • 115 גרם שמן (1/2 כוס + כף אחת)
  • 60 מ"ל מים (1/4 כוס)
  • 1 כף תמצית וניל
  • מעט מלח ים עדין לפיזור על העוגיות

אופן ההכנה:

  • בקערה בינונית מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומערבבים גם אותם עם שאר המצרכים היבשים.
  • בקערה גדולה טורפים עם מטרפה את הסוכרים היטב עם השמן, תמצית הוניל והמים עד שהתערובת חלקה ואחידה.
  • מוסיפים את תערובת הקמח והפצפוצים לתערובת הסוכר ומערבבים עם מרית רק עד שהתערובת אחידה ואין יותר חלקים יבשים של קמח.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  • אפשר לתת לתערובת לנוח בין 12 ל 24 שעות וניתן גם לקרר את התערובת רק שעה או אפילו לא לקרר כלל.
  • מחממים את התנור ל180 מעלות
  • על תבנית מרופדת בנייר אפיה מניחים כדורים בגודל שרוצים. אין צורך לשטח. יש לשים אותם ברווחים אחד מהשני.
  • פזרו מעט מלח ים מעל כל עוגייה והכניסו לתנור למשך 12-17 דקות. הזמן הקצר מניב עוגיות רכות וקצת קוקי-דו. הזמן הארוך מניב עוגיות קצת יותר צ'ואיות וקריספיות בקצוות.
  • מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר, אוכלים בתאבון.

אם רוצים להפוך את המתכון לחלבי פשוט ממרים את כמות השמן באותה כמות של חמאה מומסת. המתכון הזה לקוח מהבלוג המופלא "פצפוצים".

עוגיות קרמוגית לוטוס

מי לא זוכר את עוגיות קרמוגית הנוסטלגיות שנמכרות עד היום בכל הסופרים? עוגיות תמימות למראה ופשוטות, אבל אחרי שנותנים ביס מגלים הפתעה של שוקולד שנוזל החוצה.

במתכון זה שילבנו את ממרח לוטוס האהוב במקום ממרח שוקולד והתוצאות מדהימות. אז קדימה, בלי תירוצים, הגיע הזמן לנסות ולהכין את העוגיות האלו לבד בבית.

מצרכים:

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם סוכר לבן (כוס אחת)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה L
  • 280 גרם קמח לבן (2 כוסות)
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1 כוס ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

  • על נייר אפייה מניחים כ25 תלוליות ממרח לוטוס ומקפיאים להתקשות (לוקח חצי שעה לפחות).
  • בקערת המיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה, סוכר ותמצית וניל לתערובת קרמית.
  • מוסיפים ביצה ומערבלים עד לאיחוד.
  • מוסיפים קמח, סודה לשתייה ומלח ומערבבים לבצק אחיד, רך ולא דביק.
  • מחממים תנור ל 180 מעלות
  • מגללים את הבצק לכ 25 כדורים ומשטחים בידיים ל"פיתות". מניחים במרכז כל פיתה עיגול לוטוס קפוא וסוגרים לכדור.
  • מניחים באופן מרווח על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים כ 10 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט ומזהיבות בשוליים (הן אמורות להישאר יחסית בהירות).
  • מצננים מעט וזוללים.

חשוב מאוד להקפיד במתכון הזה על זמני האפיה. גם אם העוגיות לא נראות מוכנות לאחר שחלפו 10 דקות אל תוסיפו יותר מדקה או שתיים לזמן האפייה כי העוגיות יצאו קשות מדי.

אם רוצים ניתן לפזר מעל העוגיות לאחר הקירור מעט אבקת סוכר.

המתכון מבוסס על המתכון של כוהנת האפייה הגדולה קרין גורן ולקוח מהאתר שלה, למעט שינוי אחד – ממרח לוטוס במקום ממרח שוקולד.

עוגיות טחינה

עוגיות טחינה נימוחות ונמסות בפה זה תענוג גדול. יש הרבה מאוד מתכונים לעוגיות מסוג זה. אנחנו מצאנו עבורכם מתכון מושלם.

מצרכים:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה רכה
  • לעיטור – שקדים שלמים טבעיים או מולבנים

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל180 מעלות
  • מערבבים את כל חמורי הבצק יחד לתערובת אחידה.
  • יוצקים מהבצק כ-40 כדורים שווים ומניחים אותם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים בין העוגיות.
  • בכל עוגייה מועכים שקד בעזרת היד.
  • אופים כ 15 דקות, רק עד שהן מזהיבות.
  • מצננים לחלוטין וזוללים בהנאה.

המתכון הזה מבוסס על מתכון מתוך בלוג קסום שנקרא "פיית העוגיות" לו אחראית הבלוגרית המוכשרת ענבל לביא.

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

הרבה מאוד אנשים אוהבים את השילוב בין מתוק ומלוח. עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד עונות בדיוק על השילוב הקסום הזה.

מצרכים לכ25 עוגיות גדולות ושמנמנות:

  • 3 חלבונים מביצים גדולות
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1 כוס חמאת בוטנים עם שברי בוטנים
  • 1 ו1/4 כוסות שקדים טחונים דק דק
  • 1/4 כוס קורנפלור
  • 1/4 כוס שוקולד מריר קצוץ או מטבעות שוקולד קטנטנות
  • 2-3 גרם אבקת אפייה

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל170 מעלות
  • בקערה גדולה שמים את חלבונים, אבקת סוכר וחמאת בוטנים וטורפים במטרפה ידנית עד לאיחוד.
  • מוסיפים אבקת שקדים, קורנפלור, שוקולד ואבקת אפייה וטורפים עד לאחידות.
  • בעזרת כפית רגילה או כף גלידה קפיצית מכינים עיגולים ומניחים אותם במרווחים של כ4 ס"מ על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים בין 10 ל15 דקות
  • מוציאים מהתנור, מצננים ואוכלים!

המתכון הטעים והממכר הזה מבוסס על הבלוג "הלוחשת לאוכל" של יהודית אביב המקסימה.

כל אחד מהמתכונים האלו הוא הצלחה בטוחה, לכן תבחרו אחד, רוצו למכולת לקנות את המצרכים שחסרים לכם או שתזמינו את אותם חומרי גלם לאפייה באחת מהחנויות המתמחות, תדליקו את התנור ויאללה לעבודה ולמלאכה.

ומה לגבי ארוחת הערב? רוצים להכניס קצת גיוון וצבע לארוחה המשפחתית? ממש כאן תוכלו לקבל רעיונות מגניבים וליישם אותם.

ספטמבר 2020
ב ג ד ה ו ש א
« יונ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
קטגוריות

מוזמנים לשתף :)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin