מתכונים שווים לארוחות ערב משפחתיות

family-eating-at-the-table-

בכל משפחה מגיע הרגע הזה שכבר נמאס מארוחת הערב "הרגילה" וגם הילדים וגם ההורים מחפשים חידוש.

במאמר זה אספנו עבורכם מספר מתכונים פשוטים להכנה שיכולים לשדרג כל ארוחת ערב, הכי סטנדרטית שיש ולהפוך אותה למזינה, טעימה ומקורית.

אז קדימה, לעבודה!

"פרעצל משני מצרכים בלבד!

המתכון הזה לפרעצל הוא כל כך פשוט וכל כך טעים שאף ניתן לשלב אותו במספר ארוחות ערב במהלך השבוע.

יתרון נוסף זה שהוא כולל שני מצרכים בלבד, ולא כולל לישה ארוכה או התפחה!

להלן רשימת המצרכים לכמות של כ 4 פרעצלים:

  • יוגורט 200 מ"ל
  • 1 כוס קמח תופח (או לחילופין כוס קמח לבן רגיל + כפית אבקת אפיה)
  • רבע כפית מלח
  • לעיטור – שומשום / זעתר/ פרג

ההכנה:

  • בקערה בינונית מערבבים את הקמח, המלח והיוגורט באמצעות כף עץ.
  • לאחר שכל החומרים התערבבו יחד והפכו לבצק דביק, מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח.
  • מוסיפים לבצק עוד מספר כפות קמח, רק עד שניתן ללוש אותו ולחלק אותו לארבעה חלקים שווים מבלי שהוא נדבק לאצבעות.
  • לאחר שחילקתם לארבעה חלקים, מגלגלים כל חלק לנחש ארוך וסוגרים לעיגול.
  • מכינים שתי קערות – אחת עם מים ואחת עם התוספת בה בחרתם לעטר את הבייגל.
  • טובלים כל בייגל בקערת המים ומיד לאחר מכן בשומשום / זעתר /פרג ושמים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • מכניסים את הפרעצלים לאפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים אותם בין 20 ל25 דקות (תלוי בתנור). לאחר מכן מעבירים את התנור ל220 מעלות ואופים עוד בין 5 ל7 דקות נוספות, עד שהבייגלה מזהיב.
  • מחכים שיתקרר ורק אז אוכלים.
  • מומלץ להגיש עם ירקות טריים בצד ולטבול בשמנת חמוצה.

המתכון המופלא הזה לקוח מהבלוג "קרוטית" של רחלי קרוט הנהדרת, שכל מתכון שלה הוא הצלחה אמיתית.

>> 5 מתכונים לעוגיות סופר טעימות תוכלו למצוא כאן.

לחמניות גבינה

לחמניות אלו בדרך כלל נעשות כשיש מלאי לא קטן של גבינות בבית מהם רוצים להיפטר, רגע לפני שפג התוקף שלהם…

אבל תמיד גם אפשר לקנות גבינות מראש ולהכין אותם בבית בדיוק לפי הטעמים שאוהבים.

מצרכים:

  • 2 כוסות + 2 כפות קמח (300 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 כפית מלח (5 גרם)
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם גבינה קשה מגוררת (קשקבל / עמק /פרמז'ן וכו')
  • 1 גביע גבינה לבנה (250 גרם)
  • 2 ביצים (110 גרם) + ביצה טרופה להברשה

לקישוט:

  • שומשום/ מלח/ קצח /פפריקה

אופן ההכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את הקמח, אבקת אפייה, מלח וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים את הגבינה המגוררת והביצים ומעבדים מספר נשיות יחד במיקסר עם שהכל נטמע יחד.
  • עוטפים בניילון נצמד ומקררים כ20 דקות במקרר.
  • לאחר שהבצק התקרר יוצרים ממנו כדורים בקוטר של כ 5 ס"מ כל כדור.
  • מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים כל כדור בייצה ומקשטים בתוספת שרוצים.
  • מכניסים לתנור לאפיה של כ15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
  • הלחמניות מוכנות כאשר הן מעט זהובות מבחוץ אבל עדיין רכות מבפנים.

המתכון הוא של השף קונדיטור המצוין אורן בקר.

בורקס דפי אורז עם מגוון מילויים

אם עדיין לא שמעתם על הלהיט החדש במטבח, הלא הוא בורקס דפי האורז, כנראה שלא הייתם בארץ בשנה האחרונה.

הבורקס הזה פשוט כל כך להכנה, נטול גלוטן ומקבל באהבה מגוון רחב של מילויים מסוגים שונים. להלן מתכון לבורקס דפי אורז עם מילוי גבינה.

מצרכים:

  • דפי אורז, כמספר הבורקסים שרוצים להכין
  • מים פושרים בקערה רחבה
  • גביע קוטג'
  • חצי כוס גבינה צהובה מגוררת/ או כל גבינה אחרת שאוהבים (אם שמים גבינה מלוחה כמו גבינה בולגרית ניתן להוריד את תוספת המלח על מנת שלא יצא מלוח מדי).
  • ביצה
  • רבע כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • לעיטור – שומשום / פרג / קצח

ועכשיו איך מכינים:

  • מחממים מראש תנור ל200 מעלות.
  • בקערה בינונית מערבבים יחד את הקוטג', הגבינה הצהובה המגוררת, הביצה, המלח והפלפל, עד שכל המרכיבים נטמעים לבלילה הומוגנית.
  • טובלים דף אורז בקערת המים הפושרים ומחכים עד שיתרכך (אבל לא מדי כי אז הוא עלול להיקרע).
  • מניחים את דף האורז, לאחר שנטבל במים והתרכך, על מגבת נקיה וממלאים אותו בכף ממלית הגבינות. וסוגרים בצורת מעטפה או כל צורה אחרת שנוחה לכם.
  • מעבירים כל בורקס שקיפלתם לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת קלות בספריי שמן.
  • לאחר שביצעתם את הפעולה עם כל דפי האורז שרציתם ונגמרה המלית, מורחים מעט ביצה על כל בורקס ומפזרים שומשום /קצח /פרג. ניתן גם להבריש במים או שמן זית במקום ביצה.
  • מכניסים לתנור לכ20 דקות או עד שהבורקסים מתחילים להזהיב ונהיים פריכים בקצוות.

בתאבון!!!

 

 

יולי 2020
ב ג ד ה ו ש א
« יונ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
קטגוריות

מוזמנים לשתף :)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin